sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Abitin käyttöönotto

Heti vuoden alussa tilailtiin läjä muistitukkuja koulun painatuksilla ja nyt niihin on onnistuneesti asenneltu Abitin opiskelija- ja serveriversioita. Hommassa apuna toimi muutama 4 porttinen hubi, jotka myös hankimme tuossa ennen hiihtolomia. Suurempia hubeja ei oikein tunnu olevan markkinoilla USB 3.0 -nopeuksin.

Varsinaisen testailun makuun päästiin menneellä viikolla. Otimme YO-kirjoituksien varakoneiksi hankkimamme 12 kannettavaa ja kyhäsimme SPK:n asiantuntijan avustuksella koetilan kopion opettajien työtilaan. Samalla testasimme koko rautatavaran UPS-laitteista ja koetilan servereistä lähtien. Hyvin kuului ja hyvin hälyytti, noin armeijan viestimiesten terminologiaa lainatakseni. Simuloimme oikeaa koetilannetta pienimuotoisen englannin kokeen avulla. Kysymykset latautuivat, olivat vastattavissa ja vastaukset saatiin arvostelluksikin ihan niin kuin pitikin. Paikalla oli lisävahvennuksena englannin kokeen sensorina toimiva henkilö, joka on jo eläköiitynyt lukion virastaan, eikä siten pääse olemaan suorittavassa päässä mukana kokeilujen alkutiimellyksessä. Saimme Abitin toimimaan myös Chromebookissa, mutta se edellytti hieman erityisjärjestelyjä, jotka voivat olla hieman hankalia toteuttaa kokeen alkuhäsinöissä. Kannettava on sis selvästi turvallisempi valinta mutkattomuutta arvostavalle.

Opiskelijat pääsevät kokeilemaan ympäristöä tositoimissa heti muutaman tunnin kuluttua alkavalla viikolla ainakin kahden kurssikokeen puitteissa....jännitys tiivistyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti