perjantai 11. lokakuuta 2013

Ensimmäinen laitetilaus

Opettajille suunnatun oppimistehtävän ja opiskelijoiden haastattelujen analyysin pohjalta todettiin, että tarvitaan laitekantaa, joka olisi otettavissa helposti käyttöön koulupäivän aikana, kun tarve iskee. Laitteen tulisi käynnistyä helposti, olla liikuteltava, sisältää kunnollinen näppäimistö ja omata riittävä akun kesto. Moiset ominaisuudet näyttäisivät nykyään kulkevan parhaiten (ja edullisimmin) paketissa, jonka päällä lukee Chromebook.

Niin mikä kromikirja?
Kyseessä on Googlen Samsungilla tetttämä laite, joka näyttää peristeiseltä kannttevalta, mutta toimii pikemmin kuten tabletti. Masiinassa on käyttöjärjestelmän sijasta vain selain, joten se on käytettävissä parissa sekunnissa ja koko komistus on tarkoitettu lähinnä Googlen omien pilvipalvelujen käyttöön. Toki sillä hoituu kaikki muutkin toiminnot, jotka voi selaimen kautta hoitaa, kuten e-oppikirjojen käyttö. Yhdysrakenteinen, kohtuullisen kokoinen näppis tekee tekstin tuottamisen merkittävästi tabletteja miellyttävämmäksi...siis ainakin teoriassa.

Miten sitten käytäntö?
Sen me näemme piakkoin. Laitteet on tilattu kaupungin kilpailuttamalta toimittajalta ja niitä lupailtiin jopa jo täksi päiväksi. Saapunevat tuossa loman mittaan, jolloin kiikutan niitä sitten projektiryhmän jäsenille ja muutamille valituille opiskelijoille testattavaksi. Jos lupaukset lunastuvat toivotulla tavalla, niin laitetaan samaa tavaraa tilaukseen ainakin luokallisen verran. Sitten ei muuta kuin kovaa käyttöä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti