keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Pilvipalvelut ja oppimisympäristöt

Otsikon mukainen seminaari järjestettiin tänään Someo ja Somettaja hankkeiden toimesta osana Suupohjan teknologiaviikkoa. eTeidon lähteillä toimii yhteistyössä mainittujen Suupohjan Ammatti-instituutin hankkeiden kanssa. Kyseisissä hankkeissa kokeillaan useiden eri nettikokousalustojen ja pilipalveluiden käyttöä sekä iPadien käytettävyyttä opetusvälineinä. Samalla SAI:lle on luotu likimain samanlainen palvelukokonaisuus, kuin Kauhajoen kaupungin koulujen opinnet ympäristö. Näin myös ammatillisella puolella otetaan käyttöön samat Googlen pilivipalvelut, joita lukiossa on käytetty jo tovin aikaa.

Yhteistyö muiden hankkeiden kanssa on tottakai hyödyllistä, jotta voimme jakaa kokemuksia ja välttää lankeamasta samoihin suodenkuoppiin. Myös tutustuttaviksi otetut laitteet ovat toisistaan poikkeavia, joten käyttö- ja kokeiluraportit yhdessä antavat jo melko kattavan kuvan erilaistan "lelujen" hyödyllisyydestä ja käyttökelpoisuudesta erilaisiin käyttötarkoituksiin. Mainittujen hankkeiden iPad pilottiryhmässä on ollut mukana kaksi meidän hankkeemme projektiryhmän jäsentä ja hankevetäjä, eli allekirjoittanut on ollut SAI:n hankkeiden ohajusryhmän jäsenenä kolmisen vuotta.

Itse seminaaissa esiintyivät Someo ja Somettaja hankkeiden henkilöstö, eli Jaakko Panula ja Sakari Äijö. Olimme siellä äänessä mekin, eli allekirjoittanut, Johanna Nurmela-Ranta ja Virpi Nyman (materiaalia työsti Sami Joensuu, joka ei päässyt paikalle). Lisäksi kuulimme mm. Konneveden oppimispeli -hankkeesta, ITSLearning oppimisympäristöstä, AdobeConnect Pro etäkokusalustasta, alueellisten TVT-palveluiden tarjonnasta Canoraman tultua paikkakunnalle sekä VerkkoAps yrityksen räätälöimistä Google Drive -oalveluista yrityksille ja yhteisöille. Seminaari oli tiivis ja asiapitoinen. Keskustelulle olisi ehkä tarvittu enemmänkin aikaa, mutta nyt ainakin asioista kiinnostuneet tietävät mitä me askartelemme ja toivottavasti uskaltavat tulla kyselemän...Isojoen koululaitoksesta otettiin jo epäsirallisesti yhteyttä heti illalla.

  Tuomas Yli-Kokko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti