tiistai 10. joulukuuta 2013

Digabilla kylässä

Haastavassa kelissä lähdimme Vaasaan kuulemaan sähköisten ylioppilaskirjoitusten järjestämisestä. Edellisen päivän pakkaset olivat muisto vain lumen ja veden tippuessa taivaalta. Tiet olivat jään tai lumen peitossa.

Digabi kylässä-kiertue oli tullut kaksikielisenä Vaasaan, joten aikamoista kielikylpyä saatiin kun pedagogiikkaa ja IT-asioita heiteltiin molemmilla kotimaisilla! Mikäs siinä, mutta posti oli tehnyt tepposet ja itse demolaitteet olivat jääneet saapumatta, joten sovellettiin. Voitiin todeta sekin, että jos jokin asia ei toimi, itse koetilanne hoituu kyllä koska suunnitelma B on aina olemassa.

Mitä sitten tarttui haaviin? Ensi keväänä saadaan demota jotain ja pikku hiljaa testataan isommalla kokoonpanolla verkkojen kestävyyttä. Tablettitietokoneella ei kirjoituksia vielä voi hoitaa, mutta kannettavalla voi. Siinä pulma niille opiskelijoille, jotka pitävät tableteista. E-oppikirjaa kun  on mukavampi lukea tabletilta.

Digabin sivuilta löytyy kaikenlaista aiheesta ja tässä linkki tämänpäiväiseen esitykseen: http://digabi.fi/lib/exe/fetch.php?media=file:projekti:materiaalit:digabi_kylaessae_vaasa_10.12.2013.pdf

Sitten kääritään hihat ja ruvetaan hommiin! Sähköä lukioon ja piuhat kiinni. Nyt mennään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti