maanantai 10. maaliskuuta 2014

No nynne tuli

Chromebookien kokonaisvahvuus on nyt viimeinkin onnistuneesti nostettu lukemaan 40 kpl. Tilaushan tehtiin jo viime vuoden puolella, mutta ilmeisesti muutkin ovat havainneet laitteen oivat ominaisuudet. Toimitushankaluuksia mahtuikin sitten matkaan useampaa sorttia. 10 kpl lisälaitteista saatiin käpälään helmikuun alussa, mutta samalla lähetetyt 20 laitetta olivat väärää mallia. Korvaavia odoteltiin likimain kuukausi, mutta nyt meillä siis on millä naputella. Ja latauskaapitkin vielä.

Laitteiden ylläpitoa varten saatiin toimivat puitteet tilaamalla peltiset säilytyskaapit, joissa on kullekin laitteelle oma paikkansa ja oma latauspistokkeensa. Kaapit lisättiin koulumme Wilmaan yhdeksi luokkahuoneeksi, jota opettajat voivat varata käyttöönsä. Näemme siis helposti Wilmasta, onko laitteita käytettävissä vai ei, ja voimme tietenkin tehdä ne varaukset, jos tiedämme tarpeemme ennakkoon. Varausjärjestelmän lisätietoihin voi lisäksi kirjoitella, jos laitteista vain osa on käytössä. Luoman Heikki laati järjestelmän käytöstä opettajielle seikkaperäiset ohjeet ja ihan opetusvideonkin varausten teosta. Heikille siitä kiitos. Koiviston Ollille puolestaan kiitos kaappien sähkökytkentöjen viilaamisesta kohdalleen ja lukkojen muokkaamisesta koulun yleisavaimella toimiviksi.

Laitteiden ja kalusteiden hankkimisen lisäksi on niitä toki käytettykin. Erityisesti Google Driven lomaketoiminnolla toteutettavaa monivalintakoetta on kokeilu useilla eri kursseilla. Itse havaitsin sen hyvin käyttökelpoiseksi abiturienttien suullisten tenttien yhteydessä. Asiasta valmistunee jonkinlainen kokeiluraportti hankkeen dokumentteihin liitettäväksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti