tiistai 26. elokuuta 2014

Syksyn suunnittelua

Opettajainkokouksen tänään päätyttyä siirryimme seuraavaan teemaan ja pidimme hankkeen yleisen suunnittelu- ja arviointikokouksen syksyn osalle.

Chromebookkien käyttö on vakiintunut osaksi koulun normirutiineja. Keskustelimme lainauksen ja laitteiden ylläpidon periaatteista ja tarkensimme käytänteitä. Opetablettien tarvitsijat saivat seuraavaan kokoukseen aikaa ilmoittaa kokeiluteemansa, johon laitteen haluaisivat kokeliua ja raportointia varten. Opetabletinhan saa käyttöösä, kun samalla sitoutuu kokeilemaan laitteen mahdollisuuksia jonkin opetuksellisen ongelman poistamisessa tai jonkin uuden innovaation kokeilussa. Kokeiluista opettaja sitoutuu samalla julkaisemaan kokeiluraportin ja kertomaan kokemuksistaan muutoinkin.

Hankeryhmä sai kokouksessa valtuutuksen valmistella pienehkön (ehkä 6-10 kpl) iPad paketin hankintaa. Laitteet tulisivat opetusryhmäkäyttöön erityisesti ns. pienissä kielissä, joissa niillä voisi taltioida keskusteluja tai tehdä pieniä draamaharjoituksia, jotka voitaisiin yhdessä ryhmän kanssa Apple TV:n kautta käydä läpi. Hankeryhmä selvittä tällaisen paketin kustannukset ja hankkeen käyttämättömän budjetin. Tämän jälkeen pidetään uusia pikainen kokous hankinnan tiimoilta.

Syksy on jälleen vilkasta kouluttautumisaikaa ja esimerkiksi MAOL syyspäiville on lähdössä porukka, jonka koulutusmaksuihin hanke ottaa osaa. Syyspäivien ohjelma suorastaan pursuaa eOppimista, mittausautomaatiota, laskintekniikkaa ja sähköisten kokeiden kehittelyä. Eräs opettajistamme on lähdössä paikalle myös töihin, joten hänen osaltaan kustanuksia ei koidukaan. Myös blogien hyötykäytöstä on tulossa koulutus ihan omalle paikkakunnallekin ja edullisesti. Rohkaisimme kaikkia opettajia henkkiutumaan aktiivisesti koulutuksiin tai ehdottamaan hankeryhmälle koulullemme tilattavia koulutuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti