maanantai 29. syyskuuta 2014

Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition opettajan käsissä osa 2

NEGATIIVISIA ASIOITA

-Laite on kallis ja 4G-yhteydellä varustettu versio maksaa vielä 100 euroa enemmän. Itse hankin tablettiin heti sim-kortin, jotta nettiin pääsee aina. ”Euron per käyttöpäivä” –tyyppinen liittymä sopii omiin tarkoituksiin hyvin, vaikkakin kesälomakuukausina 15 euroa tuntui aika paljolta.

-Vaikka laitteessa on tehoa riittävästi, Galaxy Note toisinaan hieman ”tahmailee”. En tiedä onko se tabletin, Android-käyttöjärjestelmän vai sovelluksien vika, mutta todettava on, että iPad Air-tabletilla webbisivut aukeavat nopeammin ja useimmat ohjelmat toimivat jouhevammin.

-Älykäs tauko ja varsinkin älykäs vieritys ovat mielestäni tarpeettomia toimintoja. Hermot meinasivat mennä yrittäessä pään liikkeillä vierittää nettisivua. Älykästä katkaisua tulee silti pidettyä päällä, mikä varmasti säästää vähän akkua.

-Joitakin sovelluksia ei pysty poistamaan -  ainakaan kovinkaan helpolla. Esimerkiksi NYTimes –sovellus haluaa lähes väkisin kertoa uutisia, eikä sovellusta pysty normaalin konstein poistamaan, ainoastaan ottamaan pois käytöstä.

- Todella harmi, että muuten niin loistavasti toimiva kaavamuunnin pelaa vain rivikohtaisesti. Eli esimerkiksi useammalle riville kynällä kirjoitettu lauseke ei ole muunnettavissa. Tämä oli itselle laitteessa toiseksi kovin pettymys.

-Kovimman pettymyksen aiheutti KNOX, sisäänrakennettu järjestelmäsovellus, joka erottelee kaksi tilaa toisistaan, julkisen ja yksityisen. Jotenkin kuvittelin, että KNOX-tilassa olisi omat sähköpostit sekä sovellukset ja ”julkisessa” tilassa tabletti voisi olla vapaasti oppilailla käytössä. Todellisuus oli kuitenkin hyvin karu, koska KNOX-tilassa sovelluksia on saatavilla tällä hetkellä 61, joista käyttöä minulle olisi alle kourallisella. 61 on aika paljon vähemmän kuin 1,3 miljoonaa Googlen Play-kaupasta löytyvää sovellusta.Näistä negatiivisista asioista huolimatta Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition on oiva laite töissä ja vapaa-ajalla.

1 kommentti:

  1. Kaikki nimellä "älykäs" jotakin ovat enimmäkseen markkinointikikkoja. Onhan niitä joitakin, mitkä toimivat, esim. "älykäs" verkonvaihto WLAN <-> Cellular (3g/4g).

    VastaaPoista