maanantai 15. syyskuuta 2014

Vinkkejä ja tietoa bloggaamisesta

Viesti virtaa Suupohjassa -hanke järjesti 3.9. yhden illan bloggaus kurssin aiheesta kiinnostuneille. Valkoisen Puun kakkujen ja illan aiheen innostamina meiltä paikalle pääsivät Marjo, Kirsi ja Johanna. Illan puhujana oli pitkän linjan blogisti Elsa Heiko, joka toimii myös Bella Blogit blogiyhteisön avainasiakaspäällikkönä.

Illan anti oli hyvin luvatun kaltaista. Heiko antoi vinkkejä blogin perustamisesta, päivittämisestä ja kertoi myös nykyisestä blogikentästä. Mielenkiintoista on, miten kaupallisuus liittyy yhä vahvemmin luetuimpien blogien arkeen.  Muun muassa tämän vuoksi Suomessakin on perustettu erilaisia blogiyhteisöjä, jotka keskitetysti hoitavat mainosyhteistyö kuviot ja näin osa bloggaajista saa myös verotettavia kuukausituloja.

Illan konkreettiseen antiin liittyen tuli myös neuvoja, miten saada lukijoita ja näkyvyyttä blogilleen. Ensinnäkin: kommentoi muiden tekstejä, osallistu keskusteluun. Toiseksi: päivitä tasaisesti ja tarpeeksi usein. Näkyvyyttä saa myös blogilistauksien kautta ja miksei myös uuden uutukaisen Suupohja seutuportaalin kautta!

Illan aikana tuli käytyä myös (omaa) hajanaista pohdintaa blogien käyttökelpoisuudesta ja mahdollisuuksista osana opetusta tai koulun tiedotusta. Tällä hetkellähän meillä on kaksi päivittyvää julkista blogia Fysiikka blogi ja tämä hankkeeseen liittyvä. Hyviä kokemuksia karttuu siis parasta aikaa. Blogger pohjan käyttö sinällään ei paljon päänvaivaa aiheuta. Kyse on enemmän siitä, miten blogeja kannattaisi hyödyntää vai ovatko esimerkiksi omat nettisivumme itsessään riittävän moneen taipuva alusta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti