perjantai 31. lokakuuta 2014

Laskimet vaihtoon!

Matemaatikot ovat jo hetken aikaa miettineet vaihtoa TI:n leiristä Casiolle. Eilinen Etelä-Pohjanmaan MAOLry:n koulutustilaisuus vahvisti asian lopullisesti. Ensi syksystä lähtien ohjeistamme kaikkia pitkän matematiikan opiskelijoita hankkimaan itselleen Casio Classpad fx-cp400 -kämmenlaitteen. Kaikille opettajille hankitaan luonnollisesti sama laite ja koulun kaikkiin koneisiin asennetaan kämmenlaitetta (laskin) hyvin identtisesti emuloiva classpad manager ohjelma.

Kämmenlaitteiden käyttö voi hyvinkin jäädä välivaiheeksi siirryttäessä sähköisiin kirjoituksiin ja samalla käytännössä vaiheeseen, jossa opiskelijoilla on tunnilla laskimen sijasta tabletti tai kannettava, jossa kyseinen ohjelma on sisällä. Laskutoiminnan suorittaa joka tapauksessa ohjelmisto ja laite jolla sitä käytetään on vain kosmetiikkaa. Nykyisen YO -tutkinnon ohjeistuksen voimassa ollen kirjoituksiin saa toistaiseksi tuoda vain kämmenlaitteen, eikä tablettia tms. joten tämä välivaihe on vain elettävä.

Itse ohjelma on äärimmäisen helppo käyttää ja tämä olikin selvästi ykköskriteeri vaihdolle. Kun ohjelma on lisäksi ostettavissa ja asennettavissa koululle laskimista riippumattomana, voivat sen käyttöä harjoitella muutkin kuin laskimen omistajat. Kyseinen ohjelmahan on osa Digabin ohjelmistopakettia ja siten kirjoituksissa käytettävissä täysin laitteesta ja matematiikan oppimäärästä riippumatta. Alamme siis myös lyhyen puolella harjoitella sen käyttöä viimeistään vuonna 2016 lukionsa aloittavien keskuudessa, sillä heille matematiikankin kirjoitukset ovat sähköisessä muodossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti