perjantai 7. marraskuuta 2014

Sähköinen luokkahuone

Tuomas  huuteli kokemuksia sähköisen luokkahuoneen käytöstä. Tässä muutama ajatus ihan vasta- aloittelijalta.
Aloittamaan pääset osoitteessa https://www.google.com/edu/classroom/ klikkaamalla  "siirry classroomiin". Uuden kurssin luominen käy helposti vaikkapa pääsivulta plussasta.  Kirjoitat kenttään kurssin nimen ja klikkaat "luo" ja luokkahuone on valmis sisustettavaksi! Voit aloittaa vaikkapa visuaalisesta osasta ja valita luokkasi seinälle sopivan kuvateeman.

Itse riemastuin siitä, että luokkahuoneeseen oppilaat pääsevät kirjautumaan ohjelman antamalla koodilla, jonka voi myös tarvittaessa muuttaa. Ei siis enää tarvitse kirjoitella pitkiä sähköpostiosoitelistoja. Hienoa!

 Luokkahuoneessa voit jakaa oppilaille tehtäviä. Tiedoston saa nopsasti ja helposti raahattua tehtävään. Asetuksista saa määrättyä, voiko jakamaasi kohdetta muuttaa ( vaikkapa vastata kysymyksiin tai täydentää puuttuvia sannoja.) Sen voi jakaa jokaiselle omaksi tai vain luokalle ja siihen saa lisättyä myös linkkejä ja videota. Oppilaat palauttavat tehtävän ja ohjelmasta näet, kuka on tehtävän palauttanut. Tehtävät saa myös arvioitua.

Voit myös lähettää oppilaalle ilmoituksen. Itse laitoin ilmoitusmuodossa linkit, joista toinen antoi netistä tekijöihinjakoharjoitustehtäviä, toinen vei rap-videoon, jossaa oli tosi tylsä aihe -tekijöihin jako ;)

Kannattaa käydä kokeilemassa. Kysyäkkin saa, autan minkä osaan.

Erinomaisia vinkkejä saa facesta GAFE Finland ryhmästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti